До чого призводить неправильне викладення товару в холодильному устаткуванні - Frostland

Пошук

До чого призводить неправильне викладення товару в холодильному устаткуванні

На жаль, не завжди працівники торгового залу знають, що товар у боннеті можна завантажувати лише до певного рівня, який, як правило, відзначений на внутрішній стінці червоною лінією. Вище за цю лінію просто не підтримується необхідна для зберігання продуктів температура. Іноді слідуючи благородному пориву уявити товар покупцю якнайширше, закладають продуктами повітродуви, або закривають доступ повітря з бонети до випарника.

неправильна викладкаНе найкраще на роботі морозильного обладнання позначається завантаження теплого товару. Холодильні меблі в торговому залі призначені для зберігання холодного товару, а не для охолодження.

Якщо ви, наприклад, прийняли влітку, що нагрілися в дорозі пельмені, і відразу викладаєте їх у торговий зал – це веде до появи конденсату, випарник дуже швидко обмерзає і перестає підтримувати необхідну температуру в робочому просторі. При цьому різко зростає енергоспоживання холодильної системи. Розумніше доводити такий товар до потрібної температури в камері, спроектованої для охолодження та заморожування продуктів.

Дуже важливою є правильна викладка товару в регалах. Часто можна спостерігати стрункі ряди ряжанки і кефіру, в яких пакети акуратно стоять впритул один до одного. Холодне повітря в пристінній вітрині надходить із задньої стінки, і якщо між пакетами немає проміжку хоча б півсантиметра, то охолоджуватися буде тільки задній ряд.

Іноді буває, що з меблів намагаються вичавити температуру, на яку вона не була розрахована. Не працюватиме в режимі, необхідному для зберігання морозива, боннету, спроектована для товарів, що зберігаються за температури нуль – мінус вісім градусів.

Ці та багато інших факторів потрібно враховувати у процесі експлуатації холодильного обладнання на вашому підприємстві. Поломку завжди легше попередити, ніж потім усунути. Тому, якщо ви хочете, щоб системи холодопостачання на вашому підприємстві були під надійним захистом, замовляйте сервісне обслуговування в ВСК «Фростленд». Окрім регулярної перевірки систем холодопостачання підприємства на працездатність наші майстри також у разі потреби проведуть бесіду з персоналом та навчать їх правилам використання того чи іншого обладнання.


1